Geluidsinstallaties die de productiviteit in je bedrijf doet stijgen

Geluidsplan voor jouw bedrijf!

Vraag nu snel een vrijblijvende offerte aan. Dit werkt als volgt:

 • Stuur ons een tekening / plattegrond en foto’s toe van de ruimtes waar je een centrale radio/muziek oplossing wenst
 • Wij gaan berekenen welke speakers er geïnstalleerd moeten worden
 • We doen een voorstel voor een simpele, centrale bediening
 • We adviseren welke radio het beste past

Wil je toch contact of een offerte aanvragen met een gezicht erbij? Wij maken graag een afspraak bij jou op locatie.


Waarom is audio belangrijk?

Onderzoek van onder andere “the sound of productivity” en CCH human resources management heeft uitgewezen dat de juiste muziekkeuze en geluidskwaliteit de productiviteit van maar liefst 48% van de werknemers doet toenemen.

De juiste AUDAC muziekinstallatie kan tot meer productiviteit en omzet leiden

Waarom is audio belangrijk?

Hiernaast heeft ditzelfde onderzoek uitgewezen dat het luisteren van muziek op de werkplaats, bureau of magazijn een boost geeft aan het humeur wat resulteert in werknemers die tot 55% gelukkiger zijn.

De juiste AUDAC muziekinstallatie kan tot meer productiviteit en omzet leiden

Uw personeel en klanten zullen
het verschil merken

96% van de ondernemers heeft de investering van hun geluidsinstallatie binnen de 2 jaar terugverdiend, waar wacht jij op om de productiviteit van je bedrijf nog sterker te verbeteren?

Klinkt dit als muziek in uw oren?12 voordelen van een centrale geluidsinstallatie in uw bedrijfshal

 1. De beste geluidskwaliteit
 2. Multifunctioneel gebruik van een centrale geluidsinstallatie
 3. Perfecte dekking van muziek en omroep in de hele bedrijfshal
 4. Afstellen van radio en volume per afdeling
 5. Geld besparen door tijdig in- en uitschakelen
 6. Structurele vermindering van de kans op brandgevaar
 7. Geringe kans op storingen
 8. Eenvoudig opschalen bij verbouwing of uitbreiding
 9. Een systeem dat voldoet aan de ARBO geluidsnormen (<80 dB)
 10. Geen overlast van losse radio’s
 11. Efficiënt communiceren met medewerkers
 12. Koppeling met uw brandmeldcentrale

1. De beste geluidskwaliteit zonder storen en kraken

Vervelend hé? Als de radio stoort. Dagelijks ontvangen wij berichten van bedrijven die er dol van worden. Dit heeft vooral te maken met de aanwezigheid van losse radio’s.

Een centrale geluidsinstallatie die is uitgerust met een professionele 19” internetradio zorgt voor een storingsvrij signaal. Welke zender je ook kiest. Bovendien kan een centrale installatie goed worden afgesteld. Echo’s worden verwijderd. En geluidstonen kunnen op basis van achtergrondgeluiden worden bijgesteld, zodat er een optimale verstaanbaarheid ontstaat.

2. Een centrale geluidsinstallatie maakt multifunctioneel gebruik mogelijk

Een centraal systeem maakt het mogelijk om alle communicatie te integreren binnen 1 systeem. Voorbeelden van communicatie zijn:
•             Afspelen van achtergrondmuziek of radio
•             Centrale omroepmededelingen
•             Oproepen van medewerkers
•             Pauzesignalering
•             Signalering rondom ploegendiensten
•             Ontruiming
•             Rondleiding met klanten of toeleveranciers door het pand
•             Personeelsfeest
•             Toespraak in de kantine (eenvoudige uitbreiding naar personeelskantine)

Je zal begrijpen dat omroep, pauzesignalering of ontruiming onmogelijk is over losse, draagbare radio’s.

3. Perfecte dekking van muziek en omroep in uw hele bedrijfshal

Overal in jouw werkplaats, fabriek of magazijn hetzelfde geluid. Hetzelfde volume en dezelfde verstaanbaarheid. Een utopie? Absoluut niet. Er moet wel iets gebeuren voordat deze situatie ontstaat. Enkele zaken zijn hierbij cruciaal, zoals:
•             Welke luidsprekers worden ingezet?
•             Op welke posities worden deze gemonteerd?
•             Hoeveel luidsprekers zijn er in totaal nodig

Maar welke luidspreker gebruik ik dan? Luidsprekers zijn er in veel soorten en maten. Zo heeft Apart Audio er wel 200 in het pakket. Welke luidsprekers geplaatst worden in uw bedrijfshal is afhankelijk van de kwaliteit die gewenst of vereist is.

De installatie is net zo relevant. Kan de luidspreker aan het dakspant worden gemonteerd of juist aan de zijkant van de hal? Wat voor werkzaamheden vinden plaats in de werkplaats, fabriek of logistieke ruimte? Net zo’n belangrijke vraag. Hoe harder het achtergrondlawaai, hoe harder de luidsprekers hun werk moeten doen. Natuurlijk wordt de ARBO norm van 80 dB hierbij in de gaten gehouden. Hoe is de hal opgebouwd? Als er grote objecten of stellingen aanwezig zijn, dan kan het geluid vanaf de zijkanten worden geblokkeerd. Het is hierbij logischer om vanaf bovenaf te werken.

De uiteindelijke doelstelling is een goede verstaanbaarheid van achtergrondmuziek en omroepmededelingen. Onze specialist in het aanleggen van geluidsinstallaties kan op locatie antwoord krijgen op bovenstaande vragen. Je kunt hiervoor vrijblijvend een afspraak maken.

4. Het afstellen van radio en volume per afdeling

Het is erg handig om per afdeling van zender te kunnen wisselen. Zeker wanneer er medewerkers met verschillende voorkeuren werkzaam zijn. Het is echter ook een uitstekende keuze om het bij 1 zender te houden. Dit zorgt voor rust in jouw bedrijf. Volumeregeling per afdeling is wel wenselijk. Er zijn misschien regelmatig teambesprekingen? Dan kan het volume even terug gedraaid worden. De directie en management zal dit ook fijn vinden. Zij geven namelijk regelmatig rondleidingen aan klanten of toeleveranciers.

TIP! Muziek als brandstof Spoedorders verwerken? Zet de muziek dan in als katalysator van uw productieteam. Het volume een paar tandjes harder in combinatie met de juiste muziek doet wonderen!

5. Duurzaam en bespaar geld! De hele installatie tijdig in- en uitschakelen

Laat de installatie automatisch mee schakelen met de werktijden van de medewerkers. Hierdoor gaat er geen overbodig versterker vermogen verloren en hiermee bespaar je tientallen euro’s per jaar.

TIP! Muziek als brandstof Spoedorders verwerken? Zet de muziek dan in als katalysator van uw productieteam. Het volume een paar tandjes harder in combinatie met de juiste muziek doet wonderen!

6. Minder kosten voor de NEN3140-keuringen

De NEN3140 is de Nederlandse norm die alle relevante eisen voor laagspanningsinstallaties bevat. En je raadt het al… Draagbare radio’s dienen elk jaar gekeurd te worden. En hoeveel staan er in de hal? Dit is bij een centrale geluidsinstallatie ook het geval maar dan gaat het maar om één installatie. Bespaart u op uw keuringskosten. door gebruik te maken van een centrale geluidsinstallatie.

TIP! Voorkom kans op brandgevaar. Uw draagbare radio’s staan vaak ’s avonds nog aan, omdat men ze vergeet uit te zetten. Dit vorm een risico op brandgevaar. U komt er achter als uw verzekeraar een audit komt doen.

7. Geringe kans op storingen door een nette, centrale inbouw

Een centrale geluidsinstallatie wordt weg gebouwd in een 19” patchkast of wandrack. De naam zegt het al, de apparatuur wordt ‘centraal’ bij elkaar geplaatst. Dit type installatie zorgt voor minder kans op storingen, dan wanneer de apparatuur overal verspreid is. Bovendien kent de installateur het aansluitschema, waardoor storingen snel en adequaat opgelost kunnen worden.

8. Eenvoudig opschalen in de toekomst bij uitbreiding of verbouwing

Meestal bestaan centrale geluidsinstallaties uit een 100 Volt systeem. Middels dit systeem kunnen lange afstanden worden overbrugd en kan er eenvoudig en veilig worden geïnstalleerd. Wanneer je in de toekomst van plan bent uit te breiden, dan kan een 100 Volt installatie simpel worden uitgebreid. Hiervoor hoeft geen dure extra apparatuur geïnstalleerd te worden wanneer er nog voldoende versterker vermogen beschikbaar is.

Nieuw is de uitbreiding over ethernet. Nieuwe technologieën maken het mogelijk om afstanden te overbruggen via datakabel. Een hele efficiënte en duurzame manier van installeren.

9.Voldoen aan de ARBO geluidsnormen

Een belangrijk gegeven zijn de normen voor het dragen van gehoorbescherming. Tot 80 dB is alles geoorloofd, maar tussen de 80 dB en 83 dB moet er gehoorbescherming worden gedragen. Komt het geluidsniveau hier boven? Dan moet er officieel een plan worden opgesteld om dit naar beneden te krijgen.

Natuurlijk is het niet verstandig om de muziek dan harder te zetten. Met meetapparatuur kan het geluidsniveau worden opgemeten en perfect worden afgesteld. Er kunnen zelfs presets ingesteld worden in de centrale. Hierop worden maximale volumeniveaus ingesteld, zodat er altijd binnen de juiste bandbreedte muziek geluisterd kan worden.

10. Geen draagbare radio´s meer die overlast veroorzaken

Bouwradio’s of losse, draagbare muziekdragers kunnen een kakofonie aan geluid veroorzaken in een bedrijfshal. Een wirwar aan zenders en volumeniveaus maakt de ruimte tot een kippenhok.

Denk na over een muziekklimaat binnen jouw bedrijf. Laat muziek meewerken en creëer een prettige en veilige werkomgeving voor iedereen.

11. Efficiënt communiceren met medewerkers

‘Pallets loading dock 5!’

Het is misschien een ouderwetse, maar zeer efficiënte manier van communiceren in een ruimte waar veel mensen werkzaam zijn. Doordat een centrale geluidsinstallatie goed uitgedacht is betekent dit dat de omroep ook door iedereen te horen zal zijn. Zo kan de geluidsinstallatie worden aangesloten op de intercom, waardoor je hoort welke bezoekers aan de poort staan. Een bel of zoemer is natuurlijk ook een optie. Ook wordt pauzesignalering nog steeds heel veel ingezet. Niet meer met zo’n zoemer uit de jaren ’80, maar eerder met een leuke, positieve toon.

12. Veilige koppeling met uw brandmeldcentrale

Het slow-whoop systeem gaat aan, maar door de luide muziek is dit slecht te horen. Niet echt een situatie waar je aan wilt denken, omdat dit tot gevaarlijke situaties voor uw medewerkers kan leiden. Centrale geluidsinstallaties hebben de mogelijkheid om gekoppeld te worden met een brandmeldcentrale. Het is gebruikelijk om de centrale geluidsinstallaties volledig te ‘muten’, zodra er een signaal vanuit de brandmeldcentrale wordt gedetecteerd.

Neem contact met ons op om vrijblijvend een afspraak te maken.