Vernieuwde audiovisuele installatie voor de Sterredans Nijmegen

Jenaplanschool de Sterredans ligt op een prachtige locatie in Nijmegen-Oost. Volgens de visie van de school ontwikkelen kinderen zich op de Sterredans breed: ze zijn continu op zoek naar de balans tussen de cognitieve, sociaal-emotionele, lichamelijke en creatieve ontwikkeling. Gestuurd en begeleid leren wisselen elkaar af met zelfstandig spelen en leren.

Aan AV-install werd gevraagd de oude, energie slurpende en niet gebruiksvriendelijke AV-installatie compleet te vervangen.

Beeld
In de aula is gekozen voor een Optoma projector met elektrisch rolscherm. Aan de zijkant van het podium hebben we een diverse inprikpunten gerealiseerd. Zo is het aansluiten van een laptop voor een Powerpoint presentatie een eitje geworden. Ook zijn er extra aansluitingen voor microfoons aangebracht.

Geluid
De microfoons en luidsprekers zijn vervangen voor nieuwe modellen van het merk LD Systems. Ze worden aangestuurd via een Audac versterker en een Audac M2 module met Audac Touch. Dankzij een tablet kan het geluid eenvoudig in volume worden aangepast en kan de geluidsbron gekozen worden.


Licht

De hangende truss in de aula is vervangen voor een enkele buis. In plaats van de halogeen theaterspots en traditionele PAR spots zijn mooie LED lampen geïnstalleerd door ons. Via een tablet is dit licht heel eenvoudig te bedienen. Door simpele knoppen als “aan” en “uit” is de installatie nu zelfs geschikt om door de leerlingen zelf bediend te worden.

Duurzamer en dus voordeliger

Op het vlak van energieverbruik zijn na deze metamorfose grote stappen gezet. De lichtinstallatie zat aangesloten op 2x 16A krachtstroomaansluitingen en dit is nu teruggebracht naar 1 simpele 230V groep. De Sterredans is daarmee klaar voor de toekomst en kan weer jaren vooruit!