Achtergrondmuziek op de werkvloer Geelen Beton

Geelen Beton, Wanssum

Geelen Beton is een echt familiebedrijf met inmiddels de derde generatie van de Geelen familie aan het roer. Het bedrijf onderscheidt zich door het bieden van alle mogelijk denkbare oplossingen op het gebied van bouw- & betonproducten en het efficiënter maken hiervan. Inmiddels kenmerken hun beide locaties zich door de hightech betonoplossingen en een loyale groep van +/- 300 werknemers. Een solide en robuuste basis wat heeft geresulteerd in een continue groei van het bedrijf in de afgelopen 25 jaar op het gebied van breedplaatvloeren, ribbenvloeren, bouwelementen en casco’s. Kwaliteit en betrouwbaarheid staan centraal, met minder wordt er geen genoegen genomen.

Achtergrondmuziek op de werkvloer
Na een Scope10 keuring kwam naar boven dat alle losse radio’s in het bedrijfspand van Geelen Beton in Wanssum moesten verdwijnen. Natuurlijk was de wens om toch achtergrondmuziek te kunnen blijven afspelen in de fabrieksruimte. Ons werd gevraagd een nieuwe oplossing hiervoor te maken. Er is tegelijkertijd voor gekozen om het systeem te gebruiken voor het aankondigen van de pauzes, middels een tijdgestuurd audiosignaal.

Meerdere zones
Het systeem bestaat uit 1 internetradio, 12 versterkerkanalen, 40 luidsprekers en een tablet waarmee het geluid in volume aangepast kan worden. Ook kan hier de bronkeuze worden bepaald. In totaal zijn er 7 verschillende zones in het bedrijf toegepast.

Samenwerking met eigen medewerkers
Op verzoek van Geelen Beton hebben we een totaalontwerp van de installatie gemaakt, waarbij hun eigen technische dienst de bekabeling en luidsprekers geplaatst heeft volgens ons ontwerp. Daarna hebben wij de aansturing in een bestaande patchkast gebouwd middenin de fabriek.

Nieuwste technieken

Bij dit project hebben we optimaal gebruik kunnen maken van de nieuwste technieken die het merk Audac te bieden heeft. Zo hebben we de gloednieuwe LUNA-U ingezet. Deze biedt veel mogelijkheden zoals meerdere zones, geïntegreerde pauzebel, automatische in- en uitschakeling of volume-aanpassingen middels tijdschema’s en/of externe triggers. Tevens biedt de LUNA-U veel flexibiliteit doordat er audiosignalen via het netwerk verstuurd of ontvangen kunnen worden. Middels dit protocol kan hij in vrijwel ieder netwerk geïntegreerd worden.

We bedanken Geelen Beton voor de mooie opdracht en gaan er vanuit dat zij nog vele jaren kunnen genieten van fijne achtergrondmuziek tijdens het werken!