DinoAdventures DierenPark Amersfoort

Dierenpark Amersfoort maakt stap richting een centraal aangestuurd geluidssysteem!

Dierenpark Amersfoort is een dierentuin gelegen aan de westzijde van Amersfoort. Het trekt jaarlijks zo’n 1 miljoen bezoekers. Onderdeel van de missie van het dierenpark is het spelen van een onmisbare rol als het gaat om het overbrengen van de schoonheid van de dieren op de nieuwe generaties. Door naar buiten te gaan, onvergetelijke herinneringen tussen de dieren te creëren en de waarde van alle grote en kleine dieren te ontdekken, hoopt het park dat de kinderen van nu zich in de toekomst in willen zetten voor de dieren in Nederland en ver daarbuiten. Niets voor niets door de ANWB bekroond met een bronzen award als leukste uitje van Nederland 2022!


Dino Adventures

Net voor de herfstvakantie 2022 hebben we geholpen om het geluid van het Dinobos van Dierenpark Amersfoort een upgrade te geven. In de vakantie vinden hier Dino Adventures plaats, gericht op gezinnen met jonge kinderen. Je vervolgt een avontuurlijke en indrukwekkende tijdreis die ongeveer twintig tot 25 minuten duurt. In het bos zijn spannende muziekstukken en dinogeluiden te horen. We hebben een plan gemaakt, waarbij gekeken is naar een combinatie van een indrukwekkend geluid wat tegelijkertijd niet voor overlast voor de omgeving zorgt.

Centraal systeem

Stap voor stap wil het park naar een centraal aangestuurd systeem gaan, zodat bijvoorbeeld ook bij calamiteiten iedereen snel op de hoogte gebracht kan worden. De eerste stap hiervoor is gemaakt met behulp van onderstaande producten:

4x Audac WX502
2x Audac WX802
12x Audac VIRO5
1x Inground subwoofer
1x Audac PMQ240 digitale DSP versterker
1x Audac PMQ480 digitale DSP versterker