Golflounge Amsterdam

Het is november 2021 als we worden benaderd voor een mooi project. In april 2022 moet De Golflounge Amsterdam openen. Een plek waar je ballen kunt afslaan, onder het genot van een muziekje en borrel. De Golflounge is geschikt voor alle leeftijden. Al moeten kinderen onder de 16 begeleid worden door een ouder of verzorger. Een dag/avond uit dus voor zowel gezinnen, vrienden of collega’s!

Aan AV-install werd gevraagd verschillende ruimtes te voorzien van licht en geluid. Uiteraard een belangrijk onderdeel wanneer je het hebt over beleving! Er was nog geen bestaande installatie, De Golflounge was nog in aanbouw op het moment dat we werden benaderd.

Gekleurde LED lampen
Verschillende ruimtes zijn door ons voorzien van kleurrijke LED verlichting. De meeste spots zijn verwerkt in de Lounge ruimte. Hier plaatsten we vele LED tegels aan het plafond en hingen we een trussconstructie in het dak die gevuld is met tientallen LED spots waaronder ook bewegend licht. Daarnaast zorgden we voor theaterspots om de bar netjes te belichten.

Aansturing op maat
Omdat De Golflounge behoorlijk wat medewerkers heeft is er voor gekozen om 2 mooi vormgegeven compacte touchscreens te plaatsen. Deze zijn volledig op maat geprogrammeerd. Een medewerker kan eerst de keuze maken uit één van de diverse ruimtes om vervolgens te kiezen wat er met de verlichting moet gebeuren. Eén kleur, of een mooi rustig kleurverloopje? Maar ook flitsende programma’s zijn opgenomen in de programmering. Het is namelijk ook een prima locatie voor een (bedrijfs)feest! Om voor vrijwel elke DJ tegemoet te komen in de wensen hebben we een Pioneer DJ XDJ-XZ DJ controller geplaatst.

Sfeer creëren of schoonmaken?

Na een drukke dag in De Golflounge is het natuurlijk van belang de ruimte weer schoon te maken voor de volgende bezoekers. We hebben de programmering zo gemaakt dat het voor elke medewerker mogelijk is met één druk op de knop van sfeerverlichting over te schakelen naar werkverlichting. Geen schuifjes op een ingewikkelde lichtcontroller, maar gewoon 1 duidelijke knop.


Open sinds april 2022
Op 19 april 2022 opende De Golflounge in Amsterdam zijn deuren. Sindsdien een populaire plek voor fun en entertainment!

We bedanken Golflounge Amsterdam voor de mooie opdracht en fijne samenwerking!