Hybride vergaderruimte voor De Passie in Houten

Voor het hoofdkantoor van scholengroep De Passie was men opzoek naar een oplossing voor de vergaderruimte. Naast een upgrade van de bestaande presentatie middelen wilde men een videoconference oplossing. Men had de wens om te werken met 2 gescheiden systemen welke ook in zijn geheel gebruikt kon worden voor de ultieme hybride vergader ervaring.

Als eerste hebben we een hoogwaardig scherm met een PTZ camera en twee speakerphones  geplaatst. Deze set wordt aangestuurd door een krachtige mini computer welke door de ICT afdeling van De Passie is ingericht voor de perfecte aansluiting op het eigen netwerk en werkwijze. Via Teams kan men een video meeting opstarten met collega’s op de diverse vestigingen en de collega’s die thuis werken. Door de uitgebreide PTZ camera met zoom functie is het mogelijk de gehele ruimte in beeld te brengen maar ook een specifiek gedeelte zoals een presenterend persoon aan de overzijde van de ruimte. De twee speakerphones op de vergadertafel zorgen voor een heldere geluidsoverdracht tussen de personen in de ruimte en op de diverse externe locaties.

Voor het presentatiescherm heeft men gekozen voor een interactief scherm van Optoma. Dit scherm wordt ook aangestuurd door een krachtige mini computer van De Passie. Gezien men de huidige cabinet kast wilde behouden hebben we deze aangepast. Door de aanpassing in onze werkplaats kon het scherm in de diepte ingebouwd worden in de afsluitbare kast. Naast de mini computer kan men een eigen device aansluiten op het scherm doormiddel van een HDMI aansluiting in de vergadertafel of draadloos via Miracast. De touch bediening van het scherm zorgt voor een eenvoudige bediening van het aangesloten device en tegelijkertijd ook alle functies van het scherm. Zo kan men bijvoorbeeld tijdens een presentatie via het whiteboard functie aantekeningen maken op het scherm en deze opslaan en/of delen. Ook deze computer is voorzien van Teams zodat men het presentatie beeld kan delen tijdens de vergadering.

Doordat beide oplossingen een eigen teams account hebben kan men zowel aan de vergadertafel als op de andere locaties de aanwezige personen en de presentatie zien zonder dat men tussen de camera en de presentatie hoeft te schakelen.