Hypermodern Techlab in Heemskerk

Maandagmiddag 4 oktober 2021 werd het splinternieuwe Kennemer Techlab in Heemskerk geopend door André Kuipers. Het Techlab is een uitdagende leeromgeving waar leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs kennismaken met de nieuwste technologieën, zoals robotica, virtual reality, nieuwe media, 3D-vormgeving, drones, enz. Leerlingen worden in het Kennemer Techlab uitgedaagd om creatief en innovatief samen te werken aan levensechte opdrachten onder het motto: beleven, doen en ontdekken!

Licht
In navolging van andere labs in diverse scholen in Nederland, hebben we ook deze school in Heemskerk voorzien van allerlei techniek. Te beginnen met het plafond van het Techlab. Hierin zijn zowel gekleurde als witte LED tegels geplaatst. Zodoende kun je het lokaal desgewenst veranderen in een discotheek, maar is het ook heel goed mogelijk om er presentaties te houden met normaal daglicht. Daarbij is er een trussconstructie opgehangen van 10x10m, voorzien van LED strips. Hierin hangen 20 LED spots en nog eens 4 moving-heads, die we voorzien hebben van één maatwerk gobo (logo).

Zelf programmeren
Als je leerlingen wilt laten kennismaken met de nieuwste technieken, dan is het wel zo leuk als ze zelf ook alle verlichting kunnen programmeren. Voor de docenten hebben we een vaste aansturing gemaakt met presets daarin. De leerlingen kunnen door middel van een laptop en een draadloze sturing de 20 LED spots en de 4 moving-heads naar eigen wens programmeren. Ze kunnen hiervoor dus op iedere plek in het lokaal plaats nemen.

DJ set / geluid
Ook een DJ set kan natuurlijk niet ontbreken wanneer je jongeren wil inspireren. Voor deze ruimte is gekozen voor een XDJ-RR DJ controller van Pioneer DJ. Voor presentaties wordt gebruik gemaakt van een draadloze handheld microfoon en een headset, beiden van Shure. En dit alles is hoorbaar dankzij het gebruik van een Audac zonemixer en 2 subwoofers met 4 installatie luidsprekers, tevens van Audac.

Inmiddels zorgt het Kennemer Techlabel al voor een goede aantrekkingskracht op jongeren die graag met techniek bezig zijn. Wij bedanken Heutink voor de mooie opdracht en wensen de docenten veel plezier en succes met het nieuwe Technlab!