Interflon kiest voor modern Experience Centre

Interflon vervaardigt krachtige en hoogwaardige smeermiddelen, reinigers en hardware. Met innovatieve smeeroplossingen in Interflon actief in meer dan 50 landen en worden ruim 135.000 klanten in allerlei sectoren bediend. Voor het hoofdkantoor, gevestigd in Roosendaal, was Interflon op zoek naar de technische invulling van hun Experience Centre.

Doelstellingen

De doelstellingen voor dit Experience Centre zijn veelomvattend. Zo moet de ruimte gaan dienen voor diverse evenementen, interne product trainingen, online product trainingen en (online) vergaderingen met klanten en medewerkers over de hele wereld. AV install BV werd benaderd voor het totale technische plaatje.

Truss en podium

Om aan deze doelstellingen te kunnen voldoen is allereerst gekozen voor een trussconstructie, die deels hangt en deels staat. Zodoende hebben we een achterwand kunnen creëren met akoestische moltondoeken. Deze constructie maakt het mogelijk om zowel beeld, licht als geluid te kunnen gebruiken, zonder daarvoor allerlei kabels over de vloer te moeten leggen. Vóór het achterdoek hebben we een laag podium geplaatst met daarop een katheder, uiteraard voorzien van het Interflon logo.

Beeld
De beeldinvulling bestaat uit twee elektrische projectieschermen, twee Optoma laserprojectors, een 86 inch touchscreen en een afkijkmonitor. Deze hebben allemaal een eigen uitgang op de matrix switcher, zodat alles een afzonderlijk beeld kan weergeven. Door de video-uitgang van het touchscreen aan te sluiten op een videomixer kan een presentatie die men geeft op het scherm op één of beide projectieschermen weergegeven worden. Tegelijkertijd is het ook mogelijk om de beelden in een teams vergadering of ander online platform weer te geven. Zelfs aantekeningen die op het interactieve scherm worden gemaakt, zijn zo zichtbaar over de hele wereld. En dankzij de PTZ camera die we hebben opgehangen in de trussconstructie, is het complete podium zichtbaar voor alle online toeschouwers.

Geluid
Het geluid moest zowel goed hoorbaar zijn in de zaal zelf, als online uiteraard. Voor de zaalspeakers is gekozen voor de LD Systems ICOA lijn. Ook deze hebben we opgehangen in de truss. Een externe geluidskaart stuurt het geluid van de draadloze headset naar de computer welke via de Soundcraft mixer wordt bediend. Met deze mixer kan het geluid voor de zaal en de stream apart gemixt worden. De tweede computer is voor de bediening van de verlichting maar ook voor het monitoren van de stream.

Naast de draadloze headset en 2 Shure handheld microfoons is er gekozen voor 2 grensvlakmicrofoons om zowel het zaalgeluid als het geluid van de vergadering/training te kunnen streamen. De draadloze microfoons zijn voorzien van accu’s die eenvoudig kunnen worden opgeladen.

Licht
Om het totaalplaatje verder visueel aantrekkelijk te maken, hebben we 4 theaterspots voor het frontlicht geplaatst en nog eens 8 LED-spots voor het aanbrengen van een rode gloed, kenmerkend voor de bedrijfskleuren van Interflon.

De eerste presentaties zijn door ons begeleid, om de medewerkers van Interflon kennis te laten maken met de techniek. Wij bedanken hen voor de mooie opdracht en wensen hen veel plezier en succes met het nieuwe Experience Centre!