Uitbreiding Medialab voor Junior Technovium Nijmegen

Junior Technovium in Nijmegen is een inspiratielab voor leerlingen tussen de 10 en 15 jaar. Hier maken jongeren kennis met techniek, technologie en wetenschap. In 6 labs ontdekken leerlingen hun talent voor onderzoeken, ontwerpen, maken en programmeren. Ter uitbreiding van het Medialab werd ons gevraagd mee te denken over de technische invulling van een nog lege ruimte.


In de lege ruimte is eerst een trussconstructie geplaatst. Door middel van LED strips die bevestigd zijn in de truss, is het mogelijk om de kleur van de ruimte aan te passen. Om leuke videoproducties te kunnen maken, hebben we een green screen geleverd. Deze is op maat gemaakt en ook de frontverlichting hiervoor is voorzien.

Om de verlichting eenvoudig te kunnen bedienen is er gekozen voor een Showtec Easy Fade 36 DMX controller. Deze zit verwerkt in een 19 inch case, samen met enkele lades, een DMX booster, een DMX interface en uiteraard de kabelverdeling. Er is rekening gehouden met eventuele uitbreiding van de verlichting in de toekomst.

De ruimte is tenslotte door ons voorzien van een zwart doek aan gordijnrails, om de garderobe uit het zicht te halen.